У Маріуполі Донецької області відкрилося представництво місії Організації Об'єднаних Націй, повідомив заступник голови Донецької обласної державної адміністрації Іван Шевляк.

«Це стало логічним продовженням підписання меморандуму про співпрацю між Донецькою облдержадміністрацією та управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців. На розвиток підписаного меморандуму буде забезпечена необхідна координація всіх зацікавлених структур (у тому числі державних), відповідальних за вирішення соціальних питань переселенців», - заявив Шевляк.

За його словами, в Маріуполі формується команда для відправлення гуманітарних вантажів у Первомайський та Новоазовський райони, де нині найбільша чисельність тимчасових переселенців, повідомляє «Укрінформ».

Там же команда вирішуватиме проблеми, пов'язані з наданням адресної допомоги людям, що найбільше цього потребують, а згодом - організовувати повернення нинішніх переселенців додому.

Представництво місії ООН уже працює в Харкові. Після Маріуполя на черзі відкриття таких представництв у Дніпропетровську, Києві, Львові, Херсоні та інших містах України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31