Політтехнолог Денис Богуш оцінив шанси політичних партій на майбутніх парламентських виборах: виходячи з останніх соціологічних досліджень, можна сказати, що лідирують на політичному полі кілька гравців-політсил.

Можна сказати кілька слів про перших трьох та про їхні потенційні можливості на виборах до Верховної Ради-2014, повідомляє Gazeta.UA.

По-перше, це пропрезидентська сила. Впевнене лідерство забезпечене консолідованим суспільством у ситуації війни і дуже високою довірою до Президента України. Це лідерство збережеться і на виборах у парламент з будь-яким виборчим законом. Дуже важливо підібрати гарні кадри на всі виборні посади і показати на практиці, як керувати державою «по-новому».

На другому місці в дослідженнях - Радикальна партія Олега Ляшка. Виходячи з результатів президентських виборів і динаміки рейтингів, можна припустити досить високі результати на виборах до Верховної Ради. Основним завданням цієї політсили на виборах в український парламент буде - зберегти і захистити ці високі показники. Дуже багато залежатиме від багатьох чинників: формування списку і захисту від дискредитації. В останні тижні зі зростанням популярності Ляшко потрапив під обстріл політичних конкурентів. У кожному разі, це буде «нова кров» в українському політикумі, хоч і з порцією соціального бунтарства.

«Батьківщина» у всіх соціологічних дослідженнях над третє місце не піднімається. І вся попередня кампанія показує відсутність чіткого позиціонування для Тимошенко. Вона не у владі особисто, але відповідальність поділяє з усіма своїми квотами в уряді. І нав'язане позиціонування «нове-старе» загнало Тимошенко в нішу «старого», що дуже невигідно їй у цій ситуації. І в опозиції вона бути не може до своїх кадрів, а тема на вибори потрібна, хоча і є розгалужена партійна структура по всій країні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом