Кабінет Міністрів пропонує скоротити кількість податків та зборів для підприємців з 22 до 9.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час засідання уряду 6 серпня заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Сьогодні в Україні існує 22 обов'язкові платежі. Фактично, 22 класичні податки, які сплачують українські суб'єкти підприємницької діяльності. Уряд пропонує з 22 податків зробити тільки 9», - сказав Яценюк.

Зокрема, за його словами, планується ліквідувати збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності, збір у вигляді цільової надбавки до чинного тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності. Крім того, планується ліквідувати рентну плату за транспортування нафти та нафтопродуктів магістральними нафтопроводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України.

Також уряд пропонує скасувати збір за паркування транспортних засобів, туристичний збір та збір на розвиток виноробства, садівництва і хмелярства.

Як повідомляв ForUm, Яценюк розраховує на ухвалення Верховною Радою першого пакета економічних реформ у вересні 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

80