У Чернігівській області міліція минулого тижня викрила злочинну групу, яка продавала жінок у сексуальне рабство в Росію.

Про це повідомляє сектор громадських зв'язків УМВС в області.

Згідно з повідомленням, зловмисники вербували жінок з фінансовими проблемами, безробітних та тих, що мали кредитні зобов'язання. Обіцяли високу зарплату, оплату всіх витрат на дорогу та проживання. Дівчат спочатку переправляли до Москви, а звідти на Далекий Схід, де їх примушували працювати у приватних готелях.

 

Так, протягом 2014 року три українки завербували та переправили в Російську Федерацію 10 жінок з Київської, Чернігівської, Дніпропетровської, Одеської та Донецької областей, які в подальшому потрапили до сексуального рабства. За кожну дівчину вони отримували по $500.

«Жертви в готелях за день обслуговували від 10 до 15 клієнтів, всі гроші у них забирали. З готелю дівчата вийти не могли, тому що перебували під постійним контролем. З них вимагали відпрацювати кілька тисяч доларів, які нібито були витрачені на переліт, оформлення документів, проживання і харчування», - зазначили в міліції.
 


Під час проведення комплексу оперативних і оперативно-розшукових заходів працівники відділу боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, УМВС України в Чернігівській області затримали двох вербувальниць при спробі переміщення через державний кордон ще п'ятьох дівчат. Зараз затримані жінки перебувають у слідчому ізоляторі Чернігова.

В цілому за кримінальним провадженням, відкритим за ст. 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми - позбавлення волі терміном від трьох до восьми років), встановлена причетність до злочинної діяльності транснаціональної та міжрегіональної злочинної групи п'яти осіб - двох росіян і трьох громадян України.

Під час обшуків у затриманих арештовано майно на суму близько 1 млн грн - житлові будинки, квартири, торгові точки, автотранспорт тощо. Триває розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом