Станом на 13.00 обстановка в Донецьку залишається напруженою, в районах - тихо, комунальники ліквідують наслідки артобстрілів.

Про це повідомляє офіційний сайт мера Донецька Олександра Лук'янченка.

Так, фахівці ПАТ «Донецькміськгаз» сьогодні займаються ремонтно-відновлювальними роботами на газопроводах, пошкоджених в результаті артобстрілу Петровського та Кіровського районів і авіаудару в Калінінському районі. До раніше відключених від газопостачання 133 абонентів додалося ще 130 абонентів приватного сектору і 309 абонентів багатоквартирних будинків.

Крім цього, згідно з повідомленням, Петровський і Південний водопровідні вузли, які вчора були зупинені через пошкодження ліній електропередач, відновили свою роботу.

«Зараз вузли працюють стабільно, здійснюючи водопостачання Петровського, частково Ленінського та Кіровського вузлів у заданому режимі. Залишається знеструмленим тільки водопровідний вузол ДКЗХВ», - йдеться у повідомленні.

Також, за повідомленням КП «Компанія «Вода Донбасу», відновлено електропостачання насосної станції III підйому каналу Сіверський Донець-Донбас. Канал працює в скороченому режимі, тому водопостачання Донецька залишається обмеженим.

Водночас у соціальних мережах з'явилася інформація, що вокзали Донецьк і Ясинувата нібито не працюють.

«Прес-служба Донецької залізниці заявляє, що ці відомості не відповідають дійсності. Залізничні вокзали станцій Донецьк і Ясинувата працюють у штатному режимі: пасажири обслуговуються в касах, прибувають і відправляються поїзди. Існують тільки затримки в часі», - уточнили в мерії.

Зазначені незручності виникають виключно через те, що доводиться в оперативному порядку коригувати графік, а іноді і маршрут прямування поїздів з метою забезпечення безпеки пасажирів і залізничників. Тому при плануванні поїздки необхідно звертатися за уточнювальною інформацією до залізничних кас та довідкових служб вокзалів, а також слідкувати за оголошеннями на вокзалах та станціях, де за допомогою гучномовного зв'язку проводиться регулярне інформування про всі зміни у графіку руху поїздів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом