Члени незаконних збройних формувань пошкодили кілька об'єктів залізничної інфраструктури Донецької залізниці, повідомляє прес-служба «Укрзалізниці».

У повідомленні наголошується, що намагаючись зруйнувати непарну колію горловини станції Булавін, члени НЗФ кілька разів навмисне проїхалися нею танком.

«Впродовж останніх двох тижнів пошкоджені колії та стрілочні переводи станцій Доломіт, Електрична, їм. Кашпарова, Микитівка, Торез, Луганськ, Донецьк і Горлівка. Робота основних вантажних залізничних вузлів Дебальцеве та Микитівка - практично паралізована, а на станції Дебальцеве тривають роботи з розмінування. На станції Микитівка підірвано хрестовину та стрілочний перевід, на станції Торез - три колії загальною протяжністю 1,5 м. На ст. Дебальцеве-Пасажирське обсяги пошкоджень уточнюються, а детальне обстеження поки є неможливим», - підкреслили у відомстві.

В «Укрзалізниці» також повідомили, що на ст. Донецьк та ім. Кашпарова зруйновані рейко-шпальні решітки, на ст. Луганськ - шість залізобетонних шпал і рейки перевідної кривої, на ст. Горлівка та Кондрашевська-Нова - стрілочні переводи, а на ст. Ізварине - пристрої теплового контролю рухомого складу. На станціях Красний Лиман, Оленівка, Насветевич, Микитівка, Галута, Бірюкове, Довжанська, Булавине, Дебальцеве-сортувальна, Слов'янськ, Слов'янськ-курорт, Донецьк, Донецьк-Північний, Кожушко, Шпичкине, Доля пошкоджено контактну мережу та електрообладнання, на багатьох із них електропостачання поки немає.

«Крім того, постраждали залізничні пасажирські вокзали станцій Слов'янськ, Красний Лиман, Рубіжне, Переїзна - повний перелік вокзалів, станцій та обсяг пошкоджень до завершення бойових дій визначити неможливо», - сказано в повідомленні.

Як раніше повідомляв ForUm, «Укрзалізниця» не може відправляти вантажні вагони більш ніж на 50 станцій Донецької залізниці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46