Підтримка радикальних сил на позачергових парламентських виборах може стати згубною для України.

Таку думку в коментарі кореспонденту ForUm'у висловив народний депутат України Олександр Зубчевський.

«Проведення виборів в умовах воєнних дій - це справжнє божевілля. У зв'язку з тим що спостерігається певний психоз, неадекватність сприйняття ситуації у багатьох людей, це дійсно буде загрожувати цілісності держави. Це ще більше посилить розкол у суспільстві, який і так стався. Тому ці вибори не просто нічого не вирішать, вони будуть згубними для України», - наголосив Зубчевський.

Депутат вважає, що парламент наступного скликання не буде кращим за нинішній.

«Більше того, туди увійдуть ті люди, що не будуть сприяти його працездатності та нормалізації ситуації. Люди, які увійдуть в наступний парламент, будуть ще більш радикальними у своїх діях. Це недобре для нормалізації ситуації в країні. Ми бачимо, що суспільство і так хворе, його потрібно лікувати. Навіть те, що сьогодні відбувається в країні, наслідки бойових дій будуть ще довго «гикатись» кожному громадянину нашої країни», - сказав нардеп.

«Якщо ми сьогодні будемо підтримувати радикальні сили, якщо суспільство сьогодні знову надасть їм підтримку, то це призведе до згубних наслідків», - додав він.

На його думку, наступний парламент стане ще менш довговічним за нинішній.

«Оскільки він так само буде непрацездатним, буде вести дискредитаційну діяльність. Думаю, його або самі жителі нашої країни розженуть, або він сам розпуститься. Це однозначно», - припустив парламентарій.

За його словами, проведення позачергових виборів у Верховну Раду не вирішить також і ситуацію на Донбасі.

«Її має вирішувати політичне керівництво: сідати за стіл переговорів і вирішувати все мирним шляхом. Без переговорів, без діалогу ми нічого не доб'ємося. Брязкання зброєю ніколи не призводило ні до чого хорошого. Візьмемо досвід Югославії, подивимося на Сирію, Лівію. Що сьогодні відбувається з тими, хто не вміє домовлятися? Відбувається формування певних бандугруповань, які, за великим рахунком, вже взяли владу у свої руки у певних районах Сирії. Те ж саме чекає і на нашу країну», - резюмував Зубчевський.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

63