Комітет з питань застосування санкцій до осіб, які підтримують та фінансують тероризм в Україні, у тому числі з Росії, оголосить перші результати роботи 12 серпня, повідомив урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький.

«Не хочу забігати наперед, 12 числа ці результати (роботи комісії. - Ред.) будуть оголошені», - сказав він на брифінгу в Кабінеті Міністрів у середу в Києві.

Урядовий уповноважений наголосив, що передбачається, зокрема, оголосити перелік російських юридичних та фізичних осіб, стосовно яких будуть запроваджені санкції, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

П'ятницький також нагадав, що подібні заходи стосовно фізичних та юридичних осіб з РФ раніше вже оголосили такі країни, як США, ЄС, Японія, Швейцарія, тому Україна приєднується до тієї системи санкцій щодо Росії, які вже прийняті міжнародним співтовариством, і тільки в сукупності ці санкції будуть ефективними.

Нагадаємо, раніше голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус заявив, що уряд України готується запровадити санкції проти компаній з російським капіталом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42