Українець Андрій Зінченко, який підозрюється в нападі на журналістку, уповноваженого уряду з питань антикорупційної політики Тетяну Чорновол, отримав притулок у Росії. Про це пише російська газета «Известия».

«Росія надала притулок Андрію Зінченку, видачі якого понад півроку домагалася Генпрокуратура України. Весь цей час він перебував у московському СІЗО, але вчора вийшов на волю», - цитує видання слова адвоката Зінченка Іларіона Васильєва.

Він наголосив, що управління ФМС по Москві надало Зінченку тимчасовий притулок, що само собою виключає можливість екстрадиції. «Про надання притулку захист просив протягом усього строку арешту, проте тільки зараз прийнято таке рішення. Мабуть, УФМС і прокуратура весь цей час узгоджували свої дії», - зазначив він.

Нагадаємо, вночі 25 грудня 2013 року на автодорозі в районі Борисполя Чорновол побили невідомі.

Причетними до побиття Чорновол слідство назвало шістьох осіб, безпосередньо били активістку Сергій Котенко і Роман Залюбовський. Один із причетних - Андрій Зінченко - був оголошений в розшук і затриманий у РФ.

12 лютого 2014 року Печерський райсуд Києва випустив під особисте зобов'язання трьох підозрюваних у побитті Чорновол.

26 лютого в.о. генпрокурора України Олег Махніцький заявив, що справу по побиттю Чорновол перекваліфіковано на статтю про замах на вбивство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом