Співробітники Управління боротьби з організованою злочинністю та слідчого управління ГУМВС України в Харківській області затримали голову однієї з місцевих сільських рад, який вимагав від чоловіка 60 тисяч гривень за виділення земельних ділянок, повідомляє ВЗГ ГУМВС України в області.

Перевіряючи оперативну інформацію, яка надійшла в міліцію, стало відомо, що голова однієї з місцевих сільських рад вимагає неправомірну винагороду з фізичних та юридичних осіб за виділення земельних ділянок та сприяння в отриманні позитивних рішень.

Працівники УБОЗ затримали 49-річного чоловіка «на гарячому» і вилучили у нього 60 тисяч гривень. Саме таку суму він вимагав і отримав від 51-річного громадянина за видачу рішення сесії про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд за рахунок земель населеного пункту одного з районів Харківської області.

Затриманого доставили до слідчого управління ГУМВС України в Харківській області. Тривають слідчі дії в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років з конфіскацією майна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

56
Теги