На територіях, звільнених силами АТО від незаконних збройних формувань, відновили свою діяльність близько 80% аптек, які працювали в регіоні до початку військових дій. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив голова Державної служби України з лікарських засобів Михайло Пасічник.

«Доводяться до ладу приміщення, повертаються на роботу фахівці. Водночас у регіоні досі є брак цілих груп медпрепаратів», - заявив він.

За словами Пасічника, Держслужба з лікарських препаратів частково продовжує свою роботу навіть у Луганську та Донецьку, де не припиняються бойові дії. Постачання ліків до міст, що знаходяться в зоні збройного конфлікту, вкрай ускладнено.

«Дуже часті випадки, коли транспорт з медпрепаратами зупиняється на блокпостах НЗФ, і ліки вилучаються без будь-яких пояснень. Нерідко за медикаментами через блокпости їздять особисто керівники аптек, на свій страх і ризик. Крім того, реалізації медпрепаратів заважає нестабільна робота банків і періодичні відключення електроенергії у населених пунктах», - повідомив Пасічник.

За його словами, великі сподівання покладаються на «зелені коридори» для біженців, що відкрилися в останні дні, і які можуть використовуватися для підвезення в аптеки медичних препаратів для цивільного населення.

Як раніше повідомляв ForUm, Міністерство охорони здоров'я врегулювало питання забезпечення Донецької області інсулінами.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом