Президент України Петро Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств держави, повідомили Forum'у в прес-службі Президента України.

За словами Порошенка, за останні два місяці зона проведення антитерористичної операції скоротилося на три чверті. «Головний результат - що мільйони людей мають можливість повернутися до нормального життя», - сказав Президент України.

Він також наголосив, що всі операції зі звільнення територій мають на меті максимальне скорочення людських втрат, як серед мирного населення, так і серед військових.

Порошенко також звернув увагу Генерального прокурора та глави Служби безпеки України на наявність фактів корупції в ході реалізації чергової хвилі мобілізації.

«Розгляньте пропозицію, щоб військкоми несли відповідальність за якість мобілізованого кадрового складу. Можливо, ми запровадимо практику, відповідно до якої бойові офіцери з фронту, які отримали поранення, працюватимуть у військкоматі, навіть на посадах військкомів або їхніх заступників, а військком на 45 діб поїде у Збройні Сили », - запропонував Порошенко.

Він також зазначив, що проведення мобілізації дозволить вирішити питання короткострокових відпусток для воїнів, які беруть участь у АТО.

«99,9% наших військовослужбовців героїчно виконують свої обов'язки», - додав Президент.

Як повідомляв ForUm, 24 липня набув чинності закон про часткову мобілізацію в Україні.

Часткова мобілізація на території всіх регіонів України, крім Автономної Республіки Крим і Севастополя, триватиме 45 днів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом