Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан констатує, що Україна перебуває в газовій блокаді Росії.

Про це Продан заявив під час українсько-японських консультацій.

«Сьогодні Україна перебуває в газовій блокаді Росії. Фактично почалася вже третя газова війна. Через дії терористів на сході країни руйнується наша енергетична інфраструктура», - цитує міністра «РБК-Україна».

«У цій ситуації уряд України робить все можливе для забезпечення енергоресурсами населення. У цих складних умовах ми думаємо також про майбутній розвиток, і ми його пов'язуємо з високотехнологічним обладнанням, впровадженням ринкових механізмів та інтеграцією України в єдиний простір ЄС. Сьогодні ми підпишемо спільну заяву з питань енергетики та меморандум про співпрацю за конкретним проектом. Ми відновимо ту співпрацю, яку було започатковано чотири роки тому», - додав Продан.

Як раніше повідомляв ForUm, 16 червня ВАТ «Газпром» перевів «Нафтогаз України» на режим передоплати.

Переговори щодо ціни газу перед цим пройшли безрезультатно.

Заступник голови Європейської комісії та єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер зустрінеться з міністром енергетики Росії Олександром Новаком 29 серпня в Москві для обговорення проблем газопостачання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

41