Рівень надання медичної допомоги та логістика евакуації поранених у зоні проведення АТО перебувають на задовільному рівні. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я України Олег Мусій.

«Інспекційні поїздки представників МОЗ показують як високу кваліфікацію медиків, які працюють у прифронтових шпиталях, так і працівників районних лікарень, де пораненим надається вторинна допомога перед відправкою у стаціонарні військові госпіталі Харкова, Дніпропетровська, Києва та інших міст країни», - заявив Мусій.

За інформацією міністра, на сьогодні у зоні АТО працюють 50 мобільних бригад, які мають у своєму розпорядженні 16 автомобілів «швидкої допомоги», а також спеціалізований літак АН-24 «Віта».

«Координацією процесів займається спеціально створений штаб, до складу якого входять керівники медичних підрозділів Національної Гвардії, Міністерства оборони, МВС та представники цивільної медицини», - розповів Мусій.

Він визнав, що «порівняно з неповороткою державною машиною, яка купує і доставляє до місця проведення АТО необхідні ліки і медпрепарати, волонтери роблять це більш оперативно».

При цьому міністр наголосив, що ті медпрепарати, які доставляються волонтерами, не завжди мають офіційний дозвіл для використання на території України.

«З метою оперативного вирішення ситуації, в деяких випадках МОЗ змушений значно спрощувати і скорочувати за часом процес проходження необхідних дозвільних процедур для таких медпрепаратів», - пояснив Мусій.

Він також розповів, що крім того, неоціненну допомогу в благодійному постачанні медичних препаратів у зону АТО надає низка вітчизняних і закордонних фармакологічних фірм та компаній.

Віталій Выголов

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

73
Теги