Зростання долара пов'язане з помилковою політикою НБУ в червні цього року. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

«Основний чинник, який впливав, впливає, і може впливати (на зростання курсу долара щодо гривні. - Ред.) - це виключно дії НБУ. Що відбулося? НБУ в червні місяці зробив велику помилку - просто вийшов на ринок і скуповував валюту, тим самим спровокувавши девальвацію», - заявив Охріменко.

За його словами, з цієї причини зараз НБУ вийшов уже з продажем валюти, щоб врятувати ситуацію.

«Тобто, помилка, допущена попереднього місяця, призвела до девальвації. І зараз НБУ доводиться вчиняти дії, щоб зупинити її. Ось головний чинник», - додав він.

На уточнювальне запитання, коли може бути стабілізована ситуація на валютному ринку, експерт зазначив, що наразі «усе в руках НБУ».

«Якщо зараз Нацбанк вчасно проведе ці валютні інтервенції, то в принципі курс стабілізується і далі буде ревальвація. Тому що це такий позитивний сигнал. І (курс - Ред.) може спокійно повернутися до 12 грн за 1 долар США», - підсумував Охріменко.

 

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

278