В опалювальний сезон проблем з гарячим водопостачанням та опаленням у Києві не буде. Про це в ефірі Першого національного телеканалу заявив Київський міський голова Віталій Кличко, повідомляє прес-служба КМДА.

«На жаль, 65% киян залишилися без гарячої води. Це вимушені заходи, до яких вдалися через те, що Росія припинила постачати газ в Україну. Газу внутрішнього видобутку, на жаль, мало, тому згідно з рішенням Кабміну, він закачується у газосховища, щоб взимку була гаряча вода та опалення», - зазначив Кличко.

Мер Києва наголосив, що у зв'язку з масовим встановленням бойлерів зросте навантаження на електрокомунікації столиці. «Електромережі Києва функціонують добре, однак я закликаю киян перевірити електромережі в своїх будинках, і ЖЕКам дав доручення зробити це в будинках, щоб переконатися, що взимку ніяких позаштатних ситуацій не виникне. Кияни можуть встановлювати бойлери, але потрібно проконсультуватися з ЖЕКами, щоб уникнути перевантажень мережі. Разом із тим, бойлери невеликих потужностей можна ставити без узгодження», - сказав міський голова.

За словами Кличка, за кілька місяців, які залишилися до початку опалювального сезону, не можливо перевести всі котельні міста на інші джерела палива. «Модернізацію не можна провести за місяць або два. Це високотехнологічний процес, який займає багато часу. Разом із тим, у Києві є низка станцій, які можуть працювати не тільки на природному газі, але й на вугіллі чи мазуті», - додав він.

Кличко підкреслив, що Україні вкрай важливо розвивати альтернативні джерела енергії, враховуючи позитивний досвід європейських країн. «Ми звикли, що у нас завжди є дешевий газ. Однак нам потрібно використовувати енергозбережні технології і наближатися до європейських стандартів. Одним з альтернативних видів енергії є, зокрема, і використання біогазу. Це один із напрямів, який ми повинні розвивати. Сьогодні це не є масовим явищем, але завдяки інвесторам, на сьогодні вже встановлено кілька блоків, які можуть постачати електроенергію для мікрорайону з населенням до 10 тисяч осіб», - підсумував Кличко.

Як раніше повідомляв ForUm, 10 липня НАК «Нафтогаз України» за дорученням Міністерства енергетики та вугільної промисловості обмежив газопостачання ТЕЦ №5 і №6 «Київенерго» для економії палива.

Станом на 4 серпня всі теплоджерела компанії «Київенерго» відключено від газопостачання.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146