Сьогодні близько 6 ранку під Волновахою (Донецька область) була обстріляна колона зі 195 військовослужбовців, які поверталися з Росії. Про це повідомив спікер інформцентру РНБО Андрій Лисенко.

Засідка була організована бойовиками в районі села Ольгинка Волноваського району.

Він наголосив, що члени незаконних збройних формувань обстріляли колону військовослужбовців з мінометів та стрілецької зброї.

Лисенко підкреслив, що українські військові поверталися з Росії без зброї. Їх супроводжував підрозділ правопорядку Збройних сил України, який був при зброї і прийняв бій, передають «Українські новини».

За його словами, керівництво АТО відправило військовим, які потрапили в засідку, допомогу, щоб забезпечити їх захист і безпечне повернення.

Обстріл був організований на території, яку контролюють сили АТО.

Лисенко припустив, що метою НЗФ було не тільки завдати втрат, але й дискредитувати українських військових, щоб видати за спробу «покарати своїх зрадників».

За інформацією штабу АТО, внаслідок обстрілу ніхто з військових не постраждав.

Раніше ForUm повідомляв, що 4 серпня понад 180 українських силовиків вирушили на батьківщину з Ростовської області, куди вони прибули, перейшовши кордон.

4 серпня група військовослужбовців 72-ї моторизованої бригади Збройних сил України була змушена відступити на територію Російської Федерації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

70