У зв'язку з відключенням гарячої води в столиці України, мешканцям Києва доведеться використовувати більше електроенергії. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході прес-конференції заявив екс-міністр палива та енергетики, голова наглядової ради компанії «Київенерго» Василь Плачков.

«Що стосується Києва, то тут, звичайно, альтернативою газу є використання електроенергії в більшому обсязі, ніж зазвичай у штатному режимі», - повідомив він.

За словами експерта, більшість киян, знаючи про відключення гарячої води, уже встановили бойлери, які суттєво збільшують навантаження на «Київенерго».

«У зв'язку з цим, наразі весь персонал кабельних мереж працює над тим, щоб посилити схему електропостачання, з урахуванням того, що взимку буде набагато більше споживання електрики, ніж зазвичай», - зазначив Плачков.

Також він додав, що «Київенерго» зараз посилює схему електропостачання будинків.

«Але при цьому потрібно перевіряти і внутрішньобудинкові мережі. Це також велика робота, яка не в компетенції «Київенерго», і, на жаль, наскільки я знаю, ця робота ще не починалася», - підкреслив колишній міністр.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко закликав киян купувати бойлери, хоча в той же час Київрада просить цього не робити.

Георгій Раут, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146