У зв'язку з поширенням на території країн Західної Африки (Республіка Гвінея, Ліберія, Сьєрра-Леоне і Малі) інфекційного захворювання, викликаного вірусом Ебола, Міністерство закордонних справ укотре рекомендує громадянам України утриматися від відвідування цих країн до стабілізації санітарно-епідеміологічної ситуації, повідомили Forum'у в прес-службі МЗС.

При цьому громадянам України, які перебувають у Республіці Гвінея, Ліберії або Сьєрра-Леоне, варто уникати поїздок у південні провінції Гвінеї (м. Конакрі, Гекеду і Масента), північні і західні регіони Ліберії, а також у північні (Камбія і Порт Локо) і східні (Каїлахун) райони Сьєрра-Леоне.

«Крім цього, настійно рекомендується суворо дотримуватися правил особистої гігієни, уникати контактів з інфікованими особами і тваринами, які вважаються основними розповсюджувачами вірусу Ебола (примати, антилопи, кажани тощо), уникати місць масового скупчення людей, а також консультуватися з медичними установами про можливі профілактичні заходи для запобігання зараженню цим вірусом, і, в разі появи перших симптомів захворювання, невідкладно звертатися по кваліфіковану медичну допомогу», - сказано в повідомленні МЗС.

У разі потрапляння в надзвичайні ситуації на території зазначених країн громадянам України потрібно звертатися до Посольства України в Республіці Сенегал або в Посольство України у Федеративній Республіці Нігерія.

Як повідомляв ForUm, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, вірус Ебола з початку 2014 року забрав життя 729 осіб у Західній Африці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

52
Теги