4 серпня в Свято-Михайлівському Видубицькому чоловічому монастирі відбулося урочисте Богослужіння з нагоди дня пам'яті святої рівноапостольної Марії Магдалини, яке очолив настоятель Української православної церкви Київського патріархату Патріарх Філарет у співслужінні єпископату і духовенства. Також на святкуванні були присутні 15 архієреїв УПЦ КП, пишуть «Версии».

«Свята Марія Магдалина ввійшла в історію Церкви, як рівноапостольна. У день Воскресіння Христового вона удостоїлася бачити Господа воскреслого першою серед всіх учнів та учениць Його і першою за безпосереднім Господнім наказом стала вісницею, проповідницею для них Його Воскресіння. Апостоли проповідували Воскресіння Христове по всьому світу, а Марія Магдалина повідомила про Воскресіння Христове самих апостолів: вона була апостолом для апостолів... Марія Магдалина помилково вважалася розпусницею. Насправді, вона була улюбленою і найкращою ученицею Христа», - розповідає настоятель монастиря, Митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Єпіфаній.

Цього року Богослужіння відбувалося в присутності ікони рівноапостольної Марії Магдалини з часточкою її святих мощів. Ікона була написана ченцями монастиря святої гори Афон і подарувана українському бізнесменові Андрію Мацолі, засновнику і керівнику компанії «Перша приватна броварня».

«Сьогодні ми мали можливість провести святкову літургію і молебень у присутності ікони зі святими мощами пресвятої рівноапостольної Марії Магдалини. Її життя є прикладом того, що, будучи грішними, ми завжди маємо можливість покаятися перед Господом й отримати спасіння. Але наше покаяння має бути щирим. Ми вдячні Андрію Миколайовичу, який надав нам цю ікону для молитви і зробив можливим те, що багато вірян сьогодні змогли вклонитися перед часткою мощів рівноапостольної Марії Магдалини», - зазначив настоятель Української православної церкви Київського патріархату Патріарх Філарет.

Після богослужіння Святійший Патріарх Філарет нагородив Мацолу вищою церковною нагородою - орденом Святого Апостола та Євангеліста Іоанна Богослова. Цієї нагороди удостоюються благодійники, які сприяють розвитку та поширенню богословської науки серед православних християн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

105