Ужгородський міськрайонний суд затвердив угоду про визнання провини і виніс вирок у кримінальному провадженні стосовно жителя Закарпаття Владислава Сверловича за публічні заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади та створення «русинської народної армії».

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Так, згідно з повідомленням, чоловік засуджений до 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 1 рік.

За інформацією оперативного підрозділу Служби безпеки України в Закарпатській області, у період з квітня по травень поточного року в мережі Інтернет на сторінці соціальної мережі «Фейсбук» Владислав Сверлович розміщував відкриті звернення, що містять публічні заклики до ліквідації органів державної влади України та її представників у неконституційний спосіб, у тому числі з допомогою незаконних збройних формувань - так званої «русинської народної армії».

Раніше Сверловичу повідомляли про підозру у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до насильницької зміни, повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій) КК України і надалі обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

8 липня обвинувальний акт договору про визнання винності у зазначеному кримінальному провадженні щодо Владислава Сверловича було спрямовано в Ужгородський міськрайонний суд для розгляду.

У суді чоловік визнав свою провину і пообіцяв більше не вчиняти подібних дій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49