Президент Франції Франсуа Олланд закликає Євросоюз не займати нейтральну позицію щодо криз в Україні та в інших «гарячих точках» планети.

Таку заяву він зробив у Бельгії, виступаючи в місті Льєжі на міжнародній церемонії, присвяченій 70-й річниці окупації Бельгії військами Німеччини в роки Другої світової війни, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Я двічі у сьогоднішній промові згадав про знехтуваний в роки воєн нейтралітет Бельгії. Але у сьогоднішньому світі більше не може бути місця нейтралітету. Як можна залишатися нейтральними, коли один із народів, у країні поряд з Європою, бореться за свої права, за територіальну цілісність? Як можна залишатися нейтральними, коли збивають цивільний літак в Україні? Як залишатися нейтральним, коли відбуваються масові вбивства мирного населення, подібно до того, як це має місце в Іраку та Сирії, де зазнають гонінь різні меншини? Як можна залишатися нейтральним, коли є загроза територіальній цілісності такої дружньої країни, як Ліван, а конфлікт у секторі Гази триває вже близько місяця?» - сказав французький президент.

«Європа не може залишатися нейтральною, вона зобов'язана діяти, взяти на себе відповідальність, діючи разом з ООН», - підсумував Олланд.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36