У Донецьку, Горлівці та Луганську командування АТО відкрило гуманітарні коридори для виходу мирних жителів у безпечні райони.

Про це повідомляє прес-служба Донецької міської ради.

Гуманітарний коридор з Донецька проходить Ленінським проспектом до об'їзної дороги, далі трасою Донецьк - Курахове через Мар'їнку. З Горлівки - пр. Леніна, вул. Маршала Жукова, вул. Вітчизняною, вул. Плеханова і далі по шосе Горлівка - Дружківка через Дзержинськ. З Луганська - вул. Радянською, вул. 16-та лінія, вул. Фрунзе, вул. Шевченка, вул. 7-ма лінія, вул. Комінтерну, далі по шосе Луганськ - Щастя через Металіст.

У прес-службі зазначили, що розпізнавальним знаком для цивільного населення є біле полотнище для груп людей і широка біла пов'язка на рукаві у кожного громадянина.

«З собою жителі міст можуть вивозити особисті речі. Вогонь на відстані 200 м ліворуч праворуч від зазначених коридорів припиняється з 10.00 до 14.00 щодня», - йдеться в повідомленні прес-служби.

У прес-службі також підкреслили, що особи, які утримують цивільне населення в районі бойових дій, перешкоджають виходу гуманітарними коридорами, вважаються військовими злочинцями і переслідуються за міжнародними законами.

Раніше ForUm повідомляв, що з Луганська планується створення гуманітарного коридору в місто Щастя.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом