У Військово-медичному управлінні Служби безпеки України французькі медики допомагають українським лікарям оперувати поранених під час бойових дій у зоні антитерористичної операції на сході України силовиків.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Провідні французькі лікарі, які мають багаторічний досвід роботи в гарячих точках світу, прооперували двох співробітників СБУ, які отримали поранення під час бойових дій у зоні АТО», - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-центру, це вже другий етап французької гуманітарної місії з ортопедії в Україні.

«Під час попереднього візиту у червні ц.р. медики з Франції оглянули поранених, провели сучасну діагностику і визначили пацієнтів, які потребують високотехнічних складних оперативних втручань», - зазначили в СБУ.

Так, відомі медики - професор Еммануель Масмежон з Університету Париж Декарт, Європейський Шпиталь Жоржа Помпіду, а також представники Медичної Асоціації та Благодійної допомоги Франція-Україна Олександра Гомола і Вікторія Ванджура за участю фахівців Військово-медичного управління СБУ та генерального директора ТОВ «Міжнародний центр нейрохірургії Ігоря Курільця в госпіталі СБУ провели реконструктивні операції верхніх кінцівок пацієнтам зі складними балістичними травмами.

Французькі фахівці також надали консультації з реабілітації військовослужбовців інших військових формувань України, поранених в боях з терористами на сході України.

Разом із тим, медики гуманітарної місії високо оцінили професійний рівень українських лікарів, які вже повернули на службу багатьох військовослужбовців. Професор Еммануель Масмежон запевнив, що він та його колеги готові й надалі у найбільш складних випадках оперувати на базі українських медичних установ, застосовуючи найкращі методики.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

135