У Криму пред'явлено звинувачення капітану катера, з вини якого загинув сенатор Володимир Кулаков, його взято під варту.

«Слідчими органами Головного слідчого управління СК РФ по Республіці Крим 33-річному Олексію Дудці пред'явлено звинувачення в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху та експлуатації морського транспорту, що призвело з необережності до смерті людини)», - повідомив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін.

Наразі обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту, додав представник СК, передає «ИТАР-ТАСС».

Він не виключив, що обвинувачення може бути пред'явлено й за іншою статтею.

«Вивчається документація, яка регламентує діяльність приватного підприємства, що надає послуги з перевезення пасажирів. Стосовно приватного підприємця проводиться перевірка в рамках ст. 238 КК РФ (надання послуг, не відповідають вимогам безпеки)», - повідомив Маркін.

Слідством призначені судово-медична і фізико-технічна експертизи, допитано більше 30 осіб з числа очевидців того, що сталося, проведено огляд катера. Розслідування кримінальної справи триває.

Стаття, за якою вже пред'явлено звинувачення, передбачає позбавлення волі на строк до 5 років.

Нагадаємо, 1 серпня в Алушті в акваторії Чорного моря катером, що проходив уздовж узбережжя, під час купання був травмований чоловік, який згодом помер від отриманих травм. Незабаром було встановлено особу загиблого, ним виявився член Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації від Магаданської області Кулаков.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23