Піротехнічні підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій України під час робіт на території Лисичанська Луганської області виявили і знищили 150 кг тротилу та 152 кг селітри, повідомляє прес-служба ДСНС.

З початку виконання робіт піротехніки вже перевірили 441,1 га території Луганської та Донецької областей і 25,9 га акваторії.

Лише території Луганської області з початку виконання робіт (2 серпня) обстежено територію м. Кремінна й перевірено 4 будівлі: площа території - 28 га, при цьому виявлено і вилучено 129 одиниць боєприпасів (мінометних мін та 5 од., артилерійських снарядів - 77, бойових гранат і мін 47 од., інших вибухонебезпечних предметів 0 од.). Виявлено та знищено 500 кг пороху.

Обстежена територія м. Сєверодонецьк, Луганської області та перевірено 6 споруд і будівель: площа території 95,5 га, при цьому виявлено і вилучено 128 одиниць боєприпасів (бойових гранат та мін - 126 од., інших вибухонебезпечних предметів - 2 од.). Виявлено і знищено 25 т. пороху та 25 мішків селітри.

Всього з початку виконання робіт на території Луганської та Донецької областей (6 липня) піротехніки ДСНС знищили 5 підготовлених до використання ручних протитанкових гранат. Виявлено і знищено 79 мін-розтяжок з гранатами, 178 розтяжок з сигнальними ракетами. Знищено 15 розтяжок з саморобними пристроями, знищено шляхом підриву в межах житлового кварталу мінометну міну 82 мм. Виявлено та знищено 3 міни з дистанційним управлінням спрямованої дії. Виявлено та знищено 3 саморобні вибухові пристрої, перероблені з вогнегасників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

49