Українські військові досягли значного успіху в боротьбі з незаконними збройними формуваннями (НЗФ), що діють у двох областях на сході країни.

Про це в інтерв'ю «Бі-Бі-Сі» заявив міністр оборони країни Валерій Гелетей, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Він сказав, що силам АТО необхідно взяти під свій контроль місце падіння малайзійського «Боїнга». При цьому він зазначив, що зіткнення між українською армією та ополченцями не мають вплинути на роботу міжнародних фахівців, що ведуть розслідування причин катастрофи літака.

Гелетей зазначив, що існує стратегія щодо взяття під контроль великої території,  де, зокрема, знаходиться місце катастрофи «Боїнга». Однак, за його словами, стратегія поки не реалізовуватиметься через експертів, які перебувають там.

За словами міністра, українська армія близька до перемоги над НЗФ. Однак, незважаючи на серйозні втрати серед сил опору, їх кількість як і раніше становить близько 15 тисяч осіб, зазначив він, додавши, що нові підкріплення прибувають на регулярній основі.

Нагадаємо, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що летів з Амстердама в Куала-Лумпур. Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту перебувало 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

31 липня експерти ОБСЄ отримали доступ до місця падіння літака Malaysia Airlines в Донецькій області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

63