У Харківську область практично щодня прибувають фахівці з Королівства Нідерландів та Австралії для роботи з розслідування обставин катастрофи літака «Малайзійських авіаліній». Про це під час робочої поїздки в Ізюм та Донецьку область сказав голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута.

«Нам поставлено завдання із забезпечення роботи комісії на території Харківської області, а також, так виходить, що частково й на території Донецької та Луганської областей», - наводить слова Балути прес-служба ОДА.

У ході робочої поїздки в Ізюм, Слов'янськ і Краматорськ військові медики з Королівства Нідерландів ознайомилися з роботою Ізюмської центральної міської лікарні, а також зустрілися з представниками штабу АТО для того, щоб обговорити маршрути руху голландських фахівців до місця катастрофи літака і назад.

«Медики оглянули нашу районну лікарню - палати інтенсивної терапії, оперблок, ознайомилися з нашим обладнанням, щоб синхронізувати постачання з Голландії свого обладнання, яке їм необхідно, оскільки передбачається планове медичне забезпечення тих фахівців, які працюватимуть внаслідок катастрофи «Боїнга 777-200», - розповів Балута.

За словами голови ХОДА, Харківська область повністю готова виконати цю роботу і продовжуватиме її з участю як голландських, так і австралійських фахівців.

Нагадаємо, 31 липня Президент України Петро Порошенко підписав закони про ратифікацію угод з Австралією про відправлення австралійського персоналу в Україну для розслідування обставин падіння літака «Малайзійських авіаліній» і Нідерландами про міжнародну місію захисту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом