Служба безпеки України затримала першого секретаря Волноваського райкому Комуністичної партії України Сергія Філіндаша за сепаратистську діяльність.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Згідно з повідомленням, Філіндаш особисто організовував масові антиукраїнські заходи в м. Волновасі (Донецька обл.), на яких звучали заклики до насильницької зміни конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни територіальної цілісності України.

«Філіндаш у березні ц.р. організував у цьому районному центрі мітинг і круглий стіл, на яких всупереч думці більшості присутніх публічно закликав до невизнання центральних органів центральної влади, відділення Донецької області від України і приєднання до Росії», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, у прес-центрі зазначили, що партійний функціонер також брав участь в організації псевдореферендуму і брав участь у створенні осередку членів незаконних збройних формувань т.зв. «ДНР» на території Волноваського району.

Разом із тим, Філіндаш підбурював представників дільничних виборчих комісій від КПУ до зриву позачергових виборів Президента України.

На початку червня ц.р. він керував демонстративною заміною українських державних прапорів у Волновасі на російські, розповсюдив так званий «ультиматум» українській влади.

Тривають слідчі дії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33