Чергова тристороння зустріч Росії, України та Європейського Союзу на міністерському рівні з питання імплементації Києвом Угоди про асоціацію з Євросоюзом запланована на 12 вересня, заявив постійний представник РФ при Євросоюзі Володимир Чижов.

«Така зустріч на міністерському рівні дійсно відбулася. З нашої сторони беруть участь міністр економічного розвитку Олексій Улюкаєв, а з української сторони, щоправда, не його безпосередній український колега, а міністр закордонних справ Павло Клімкін. І від Єврокомісії був комісар з торгівлі пан де Гюхт», - сказав Чижов 1 серпня під час телемосту «Москва-Брюссель», передає «Інтерфакс-Україна».

«На цій зустрічі домовилися, що російська сторона відправить двом іншим країнам перелік наших тривог, пов'язаних з потенційними ризиками для російської економіки та економіки партнерів Росії по Митному союзу, від імплементації цієї угоди. Такий список складений і днями переданий нами до Єврокомісії та уряду України», - сказав Чижов.

За його словами, протягом серпня ці пропозиції вивчатимуть експерти. «А на 12 вересня запланована наступна міністерська зустріч», - додав російський дипломат.

Як повідомляв ForUm, 27 червня Україна підписала Угоду про асоціацію та заключний акт з ЄС.

Росія попросила відкласти набуття чинності Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом до вивчення відповідних ризиків.

В Адміністрації Президента України наголосили, що процес ратифікації Угоди має завершитися до вересня і відкинули звинувачення в його затягуванні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом