Відсутність гарячої води прийдешньої зими - це лише одна з проблем опалювального сезону 2014-2015 років. Про це кореспондентові Forum'у повідомив екс-начальник Управління зі зв'язків з громадськістю НАК «Нафтогаз України», незалежний експерт з питань енергетики Валентин Землянський.

«Бачив диво-заяви від КМДА, що більшість киян підтримують. Це мені нагадало радянські часи «у нас від імені народу подорожчала ковбаса». Без російського газу Україна опалювальний сезон не пройде. Гаряча вода в цьому випадку - це тільки одна з проблем. Це спроба заощадити газ, хоча реально навряд чи такий захід допоможе», - сказав Землянський.

Експерт порівняв відключення українців від гарячого водопостачання як вирішення газової проблеми з «припаркою для мертвого».

«Все одно газу не вистачить для опалення, як ти не заощаджуй на обігріві води. Питання треба ставити не про те, коли дадуть гарячу воду, а якою буде температура теплоносія взимку за відсутності гарячої води. Буде ще момент, пов'язаний з тим, що самі ванні кімнати будуть холодними без неї. Це некомфортно для дорослого, а як мамам купати немовлят у такому приміщенні?», - ставить риторичне запитання.

Нагадаємо, прес-служба КМДА заявила, що більшість киян підтримують рішення влади про тимчасове обмеження гарячого водопостачання для проведення стабільного опалювального сезону.

«В умовах дефіциту газу жителі столиці готові до економії, а також переходу на індивідуальні системи опалення і водонагрівання, щоб опалювальний сезон 2014-2015 років пройшов стабільно», - зазначили в прес-службі і додали, що все більше киян купують електричні бойлери та обігрівачі, утеплюють свої будинки.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом