Російська сторона здійснює активну підготовку вогневих позицій на кордоні для обстрілу території України.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

«У районі н.п. Казнил, Стародубського району Брянської області (5 км від кордону - навпроти Чернігівської області) у лісовому масиві зайняли облаштовані позиції 17 установок залпового вогню БМ21 «Град», які направлені в бік України», - йдеться в повідомленні.

Також, згідно з повідомленням, збільшується присутність військових угруповань ЗС РФ у прикордонних районах.

Так, у н.п. Донецьк (Ростовська обл. РФ) виявлено перебування військовослужбовців 200-ї окремої мотострілкової бригади, передислокованої з Мурманської обл.

Крім цього, в прес-службі прикордонного відомства зазначили, що члени незаконних збройних формувань продовжують обстрілювати позиції сил АТО і прикордонників, в тому числі й із території РФ.

«Обстріляли блокпост у районі н.п. Григорівка (укр.) з мінометів і о 13.50 31.07.14 з території Росії (н.п. Ратихуватий) з РСЗВ БМ-21 «Град» (1 залп)...З тилу України з мінометів здійснено обстріл блокпоста в районі н.п. Герасимівка (укр.)... 21.40 до 22.30 31.07.14 з території РФ з відстані близько 8 км від лінії кордону за напрямом «Митякинське (РФ) - Юганівка (укр.)» (Луганська обл.), були обстріляні позиції ЗСУ неподалік н.п. Нова Ольхова і Макарів. Здійснено 50 мінометних пострілів», - уточнили в прес-службі.

Разом з тим, за даними прес-служби, в районі н.п. Червона Талівка (Луганська обл.) зафіксовано польоти чотирьох бойових вертольотів «Ка-52» ВС РФ з порушенням повітряного простору України.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом