Більшість киян підтримують рішення влади про тимчасове обмеження гарячого водопостачання для проведення стабільного опалювального сезону. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

«В умовах дефіциту газу жителі столиці готові до економії, а також переходу на індивідуальні системи опалення і водонагрівання, щоб опалювальний сезон 2014-2015 років пройшов стабільно», - зазначили в прес-службі і додали, що все більше киян купують електричні бойлери та обігрівачі, утеплюють свої будинки.

«Зараз можна користуватися і «літньою водою». Головне, щоб вистачило газу на опалення взимку. У цій ситуації громадяни і держава мають об'єднати зусилля», - заявила киянка Тамара в програмі телеканалу «Київ» «Відкритий мікрофон».

«В Європі давно всі перейшли на електричне опалення. А Київ - європейська столиця. Тому, думаю, більшість киян готові до переходу на електроопалення та електроводонагрів, готові зараз терпіти деякі незручності заради стабільного опалювального сезону», - додала Світлана, мешканка Києва.

У КМДА зазначили, що загалом більшість опитаних висловили думку про те, що в умовах газового дефіциту кияни і влада повинні перейти до режиму економного споживання.

«Вони просять фахівців ПАТ «Київенерго» відповідально поставитись до вирішення цього питання і перевірити електромережі будинків, щоб витримала електропроводка великі навантаження», - зазначили в прес-службі.

Нагадаємо, перший заступник глави КМДА Ігор Ніконов заявив, що відключення столичних будинків від гарячого водопостачання - це проблема не Києва, а результат дуже складних відносин з Росією про постачання газу.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

170