Запроваджені Європейським союзом секторальні санкції проти російського Внєшекономбанку та низки інших російських фінансових установ не впливають на ліквідну позицію української дочірньої структури ВЕБу «Промінвестбанку» (Київ).

Про це сказано в офіційному прес-релізі «Промінвестбанку».

«Запроваджені Євросоюзом санкції, що торкаються Внєшекономбанку та низки інших російських фінансових установ, аналогічні до раніше запроваджених санкцій з боку США. Санкції ЄС обмежують Внєшекономбанк у доступі до залучення середньо- та довгострокового «нового фінансування», терміни якого не перевищують 90 днів, однак не забороняють європейським партнерам підтримувати інші ділові відносини і здійснювати інші фінансові транзакції, у тому числі й розрахунки в євро. Таким чином, не йдеться про ізоляцію Внєшекономбанку та Промінвестбанку - як його дочірньої структури - від міжнародної фінансової системи», - сказано в повідомленні.


У фінустанові підкреслюють, що «Промінвестбанк» є українським банком і, діючи відповідно до законодавства України, виконував і виконує свої зобов'язання перед клієнтами та кредиторами в повному обсязі, залишаючись поза політикою.

«Обмеження щодо залучення зазначеного фінансування, накладені на російські банки та компанії, не впливають на ліквідну позицію ПАТ «Промінвестбанк», - резюмують у банку.

Як повідомляв ForUm, Євросоюз обмежив доступ до ринків капіталу ЄС п'яти російським державним фінансовим інституціям.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1150