У Львові співробітники СБУ затримали громадянина Російської Федерації, який займався створенням агентурної мережі з числа колишніх і чинних військовослужбовців.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Як повідомили правоохоронці, завданням затриманого було створення в західному регіоні України агентурної мережі, яка мала займатися збором секретної інформації про сили та засоби, задіяні в антитерористичній операції на сході країни.

Отриману інформацію, зловмисник мав передавати своїм кураторам, які координували антиукраїнську діяльність з АР Крим.

«Шпигун прибув в Україну ще два роки тому й оселився у Львові під прикриттям підприємництва. У березні іноземець активізував свою шпигунську діяльність - підшукував осіб, які могли б надати йому таку інформацію за грошову винагороду», - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Співробітники СБУ затримали зловмисника «на гарячому», коли він намагався отримати дані про відрядження військових у район АТО.

У прес-центрі зазначили, що затриманому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.114 (шпигунство) Кримінального кодексу України.

«За цей злочин передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років», - підкреслили в СБУ.

Раніше ForUm повідомляв, що на сьогодні СБУ виявляє шпигунів навіть у штабі АТО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

101