Цього року туристичний ринок України, за приблизними підрахунками, скоротився майже наполовину, порівняно з показниками минулого року. Про це повідомив голова Всеукраїнської асоціації туроператорів Ігор Голубаха, пишуть «Вести».

За його словами, причиною стала відсутність у більшості українців коштів на відпочинок.

«Туризм упав щонайменше на 50%, це відчувають усі туроператори. Платоспроможність українців дуже впала. Саме тому більшість туроператорів роблять мінімальну ціну, щоб хоч хтось міг поїхати і відпочити», - сказав він.

Гарячих путівок цього року не буде також багато, як і торік, вважає директор круїзного будинку «Морський вояж» Юлія Олійник. Експерт зазначила, що зараз можна пристойно відпочити, витративши на путівку для двох суму в 600-700 євро.

«Цього року попит не просто значно нижчий, ніж минулого, а нижчий, ніж за останні 10 років. Великої кількості гарячих турів цього року немає, але вони періодично спливають. Коли оператор бачить, що не вантажиться чартерний рейс, може знижувати вартість туру на ціну авіаперельоту, щоб хоча б відбити готель», - сказала вона.

За словами Олійник, найбільше гарячих путівок варто очікувати на масових напрямках. В першу чергу це Болгарія і Туреччина, а також Чорногорія, Єгипет і Греція. А ось знижок на відпочинок в екзотичних країнах очікувати не варто, зазначила експерт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

30