У столичній підземці почали частіше звучати попередження про алгоритм дій в разі виявлення підозрілих предметів, а міліціонери на станціях ретельніше стежать за пасажирами. Особливу увагу звертають на людей з великими сумками.

Сьогодні на кожній станції метро повідомлення про те, як мають поводитися пасажири, якщо знайдуть на станціях метро або у потягах підозрілі предмети, звучать кожні 30 хвилин. Раніше їх вмикали всього 4 рази на день. Крім того, чергові працівники метро кожні півгодини оглядають станції.

«У зв'язку з підвищеною терористичною загрозою в метрополітені підвищено увагу чергового персоналу метрополітену. Кожні 30 хвилин здійснюються обходи станцій метрополітену на предмет виявлення сторонніх предметів, підозрілих предметів. Інформаційні оголошення також вмикаємо кожні 30 хвилин на всіх станціях», - повідомив «Взгляду» начальник служби руху «Київського метрополітену» Сергій Ткачук.

Крім того, чергові працівники уважніше стежать за пасажирами, а до міліціонерів на допомогу приставили курсантів.

«Посилена охорона громадського порядку з боку працівників міліції. Нам місто допомагає, виділили додатково курсантів, які патрулюють станції. Вони також звертають увагу на те, щоб пасажири не залишали підозрілих предметів. Звертаємо увагу на пасажирів з неадекватною поведінкою, підозрілих пасажирів. Це робить черговий персонал, а потім повідомляє міліції для встановлення особи і здійснення перевірки. Перевіряємо і пасажирів з габаритним багажем», - розповів Ткачук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

177