Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк наполягає на тому, щоб законопроект, що передбачає модернізацію української газотранспортної системи, був ухвалений нинішнім скликанням Верховної Ради.

Про це він заявив у ході брифінгу, передає кореспондент Forum'у.

Яценюк зазначив, що він впевнений у тому, що цей документ все ж таки буде ухвалений.

«Я впевнений, що Росія не отримає у власність українську ГТС, що ми разом із нашими європейськими та американськими партнерами по-новому відбудуємо енергетичну карту Європи і світу. Це в інтересах усіх, у тому числі в інтересах української держави», - заявив Яценюк.

Він зазначив, що сьогодні на розгляд парламенту було поставлено на голосування питання про ухвалення цього законопроекту в цілому. За його словами, були враховані пропозиції всіх фракцій, однак його не підтримали і цей документ був відправлений на повторне друге читання.

«Окремо ще раз наполягаю на тому, що закон про збереження української ГТС, закон про українську енергетичну незалежність, збільшення доходів української ГТС, фактичної зупинки будівництва Південного потоку, який не влаштовує тільки одну країну - Російську Федерацію, має бути схвалений ще цим складом Верховної Ради України», - зазначив Яценюк.

Раніше ForUm повідомляв, що проект закону про реформування ГТС відправили на повторне друге читання.

 

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

92