Парламентаріям необхідно знайти консенсус для забезпечення умов якісного проведення дострокових виборів народних депутатів України. Таку думку в коментарі Forum'у висловив народний депутат України Анатолій Гончаров.

Нардеп зазначив, що для отримання якісного парламенту наступного скликання «необхідно знайти консенсус у питанні, як правильно підійти до того, щоб у ВР опинилися дійсно відповідальні люди».

За його словами, для того щоб депутати були відповідальними за свої вчинки, необхідно, щоб виборці знали, за кого конкретно від свого регіону вони голосують. «Питання: хто з депутатів, які пройшли за партійними списками їздить в округ, зустрічається з людьми? Була пропозиція - ввести відкриті списки за регіонами, щоб люди бачили, за кого голосують, щоб було з кого спитати за ті чи інші дії», - заявив він, і додав, що вважає за доцільне наступні парламентські вибори проводити за наявної сьогодні мішаною системою.

Гончаров також нагадав, що сьогодні багато пропозицій спрямовані на вдосконалення якості роботи парламенту. «Кажуть, давайте 300 депутатів залишимо, нові форми введемо. Я пропоную добре забуту систему: обираємо депутата, він продовжує працювати у себе в окрузі, оре, сіє, видобуває вугілля, будує, виписує проблеми і передає їх сюди на опрацювання експертної групи. А потім, раз на півроку депутати збиралися б і голосували», - запропонував він.

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

104