Група міжнародних експертів місії ОБСЄ отримала доступ до місця падіння літака Malaysia Airlines у Донецькій області. Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

«Станом на 14.00 31 липня група міжнародних експертів місії ОБСЄ прибула на місце падіння літака. Вони здійснюють загальний огляд території, де знаходяться уламки, з метою організації подальшого розслідування Міжнародною місією захисту розслідування під головуванням представників Нідерландів», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначили, що намагаючись потрапити на місце трагедії, експерти місії протягом декількох днів стикалися з провокаціями членів НЗФ, які намагалися завадити слідчим дістатися до місця трагедії.

«Сьогодні вранці експерти прибули в Дебальцеве, де були попереджені НЗФ про неможливість подальшого просування до місця розташування уламків через бойові дії. Однак інформація про бойові дії на цій території була спростована представниками українських військових», - заявили у відомстві.

Згідно з повідомленням, члени НЗФ відмовилися гарантувати безпеку експертів місії ОБСЄ і відповідний супровід на території, яку вони контролюють.

«Місією ОБСЄ було прийнято рішення продовжити просування до місця трагедії, незважаючи на потенційну небезпеку на цій території з боку НЗФ та кримінальних угруповань», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що летів з Амстердама в Куала-Лумпур. Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту перебувало 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом