Російською стороною триває ведення повітряної розвідки з використанням армійської авіації та безпілотних літальних апаратів, у тому числі на адміністративному кордоні з АР Крим та Придністров'ям.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Так, 30 липня в районі с. Тимкове (Одеська обл.) о 07.20 та 08.40 виявлено по одному безпілотнику, які здійснювали розвідполіти над кордоном і блокпостами Збройних сил України. До зони вогневого ураження зі стрілецької зброї безпілотники не входили. Об 11.58 був виявлений БПЛА, який на висоті до 1 км прямував над територією України вздовж кордону в напрямку н.п. Кодима.

Крім цього, о 09.32 30 липня прикордонним нарядом виявлено 1 вертоліт «Мі-8», який провів розвідку обстановки на розмежувальній лінії між материковою частиною України та АР Крим в районі с. Червоний Чабан, після чого повернувся вглиб території АРК.

Також у районі місцевого пункту пропуску «Середина Буда» в Сумській області зафіксовано політ на території РФ вертольота, який рухався вздовж лінії державного кордону на відстані 500 м від українського кордону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом