Адміністрація не вважає за необхідне припинення АТО для продовження розслідування міжнародними експертами катастрофи літака Malaysia Airlines

Адміністрація Президента не вважає за необхідне припинення антитерористичної операції для продовження розслідування міжнародними експертами катастрофи літака Malaysia Airlines в Донецькій області.

Про це на брифінгу сказав заступник глави Адміністрації Валерій Чалий.

Заступник глави Адміністрації нагадав, що пріоритетом для української влади є підтримка проведення ефективного розслідування міжнародними експертами на місці катастрофи літака Malaysia Airlines, територія якого перебуває під контролем озброєних сепаратистів.

«У той же час антитерористична операція триває, тому проведення розслідування не означає, що операція повинна бути зупинена. Вона буде зупинена тоді, коли запропонований Президентом Петром Порошенком мирний план буде визнаний опонентами», - сказав Чалий.

Також він запевнив, що українська влада надає максимальне сприяння міжнародним експертам, щоб розслідування падіння літака було якомога більш відкритим, передають «Українські новини».

Водночас він повідомив, що сьогодні українська влада не приймала рішення з приводу того, щоб забезпечити повний контроль над місцем падіння літака Malaysia Airlines за допомогою проведення військової операції.

Він нагадав, що українська влада виступає за те, щоб дотримувалося припинення вогню в радіусі 20-кілометрової зони на місці катастрофи літака.

Чалий сказав, що міжнародні партнери України виступають за те, щоб знайти інше рішення стосовно доступу експертів до місця падіння літака.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія) зазнав катастрофи в Донецькій області України.

На борту лайнера перебувало 298 людей.

18 липня на місці аварії малайзійського авіалайнера були виявлені тіла 181 загиблого.

27 липня Президент України Петро Порошенко вимагав від Верховної Ради ратифікації угоди з Австралією про відправлення в Україну поліцейської місії.

Україна і Нідерланди підписали угоду про захист розслідування катастрофи «Боїнга-777».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

72