Національний банк України повинен зафіксувати курс національної валюти й утримувати його. Таку думку в коментарі Forum'у висловив колишній член ради Центробанку, народний депутат ВРУ IV, V і VI скликань Василь Горбаль.

За його словами, останні курсові коливання - «це звичайна реакція на відставку уряду, на заяви, які прозвучали з вуст як глави уряду, так й інших представників політичних еліт». «Сподіваюся, на позачерговому засіданні парламенту це питання вдасться вирішити, в крайньому разі дати людям відповіді щодо відставки уряду», - заявив він.

Також Горбаль вважає, що на курс вплинули й інші моменти. «Це дрібна деталь, але стрибок стався саме під час відрядження глави Нацбанку. Неприємно, коли під час відсутності керівників відбуваються такі речі. Тому керівництву НБУ потрібно детально вивчити спекулятивну складову», - додав він.

Крім того, Горбаль зазначив, що гривню потрібно утримувати. «Завдання НБУ зафіксувати і тримати гривню. Вже досить потрясінь для української економіки. Постійно кажуть: українська економіка витримала і те, й інше. Але вона ж не бездонна, тим більше з огляду на стан бюджету», - наголосив Горбаль.
 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

568