У Південній Америці буде створена нова економічна зона.

Відповідну ініціативу схвалили учасники саміту Південноамериканського спільного ринку (Меркосур), що проходить у Каракасі.

Крім того, у другій половині 2014 року розпочне свою роботу Південноамериканський банк (Banco del Sur), пише «Lenta.ru».

У нову економічну зону увійдуть країни, що входять до Меркосуру (Аргентина, Уругвай, Парагвай, Бразилія і Венесуела), «Боліваріанського альянсу для народів нашої Америки» (АЛБА), організації «Петрокарібе» і Карибського співтовариства (Каріком),

АЛБА створено за ініціативи Фіделя Кастро та Уго Чавеса у 2004 році на противагу американській ініціативі вільної економічної зони двох Америк. Об'єднання «Петрокарібе» було засновано Венесуелою у 2005 році для постачання на пільгових умовах нафти та нафтопродуктів до 17 країн Карибського басейну.

Створений у 2009 році Південноамериканський банк об'єднує Бразилію, Аргентину, Болівію, Венесуелу, Парагвай та Уругвай,

Раніше Венесуела в особі свого президента Ніколаса Мадуро виступала за створення робочого альянсу між Південноамериканським банком і нещодавно утвореним Банком БРІКС. За словами Мадуро, у цих банків схожі цілі. Обидва ставлять собі за мету побудову нової фінансової інфраструктури, що сприятиме економічному розвитку в умовах рівності країн, де буде покінчено зі спекулятивним капіталом.

БРІКС Банк покликаний допомогти Бразилії, Росії, Індії, Китаю і Південній Африці фінансувати великі проекти крім провідних міжнародних фінансових інституцій, таких як Світовий банк зі штаб-квартирою в США.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29