Відключення столичних будинків від гарячого водопостачання - це проблема не Києва, а результат дуже складних відносин з Росією щодо постачання газу. Про це заявив перший заступник глави КМДА Ігор Ніконов у прямому ефірі ТРК «Київ», повідомляє прес-служба адміністрації.

«Сьогодні для того, щоб заповнити сховища газом, уряд прийняв рішення обмежити споживання газу. Так, Київ має споживати близько 2 млн кубометрів на день, втім зараз ця цифра становить лише 700 млн кубометрів», - пояснив він, закликаючи киян з розумінням поставитися до ситуації.

Ніконов запропонував мешканцям столиці звернути увагу на альтернативні джерела енергії: «Наприклад, усі комунальні лікарні мають передбачити можливість підключення і використання твердопаливних котлів. До речі, НКРЕ вже висловила готовність прискорити процедуру надання офіційних тарифів постачальникам таких котлів. Крім того, сьогодні дуже ефективні й електроприлади з низьким рівнем споживання електроенергії».

Він також попередив, що в разі вкрай складної ситуації з теплопостачанням уряд може знизити базову розрахункову температуру в житлових будинках з 18 до 16 градусів. «Тому сьогодні я звертаюся до всіх киян - утеплити власні приміщення, перевірте електропроводку. А ЖЕКи я закликаю проінспектувати будинкові тепломережі і забезпечити утеплення під'їздів», - підкреслив він.

Ніконов також додав, що на такі заходи енергозбереження влада та уряд виділяють окремі кошти. «І ми зараз працюємо над тим, щоб ці кошти отримати від держави», - підсумував чиновник.

Нагадаємо, раніше в КМДА заявили, що у Києві кількість відключених від гарячого водопостачання будинків збільшуватиметься.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126