Голова Львівської обласної державної адміністрації Ірина Сех звернулася до Президента України Петра Порошенка з проханням присвоїти почесне звання Герой України (посмертно) голові проводу Організації Українських Націоналістів Степану Бандері та головному командирові УПА Роману Шухевичу. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

«За мужність і самопожертву в українській національно-визвольній боротьбі прошу посмертно присвоїти почесне звання Герой України Степану Бандері і Роману Шухевичу», - йдеться у зверненні.

В ОДА зазначили, що до Сех звернулися представники Львівської обласної Спілки політв'язнів України, а також відділення Всеукраїнського об'єднання ветеранів Львова. Активісти закликали керівника Львівщини звернутися до Президента України щодо повторного видання указу про присвоєння звання Герой України Степану Бандері та Роману Шухевичу.

Нагадаємо, рішенням Вищого адміністративного суду України скасовано укази Президента України від 12 жовтня 2007 року та від 20 січня 2010 року, яким було присвоєно звання «Герой України» Роману Шухевичу і Степану Бандері.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом