Глава Республіки обирається депутатами Державної Ради відкритим голосуванням терміном на п'ять років, повідомили в прес-службі Державного Ради Республіки Крим.

Так, президент Російської Федерації представляє трьох кандидатів на посаду Глави Республіки Крим. Подання глави держави має бути розглянуте депутатами Державної Ради протягом 20 днів з дня його внесення.

Законом також визначено, що кожному кандидату надається право виступити перед депутатами Державної Ради Республіки Крим з основними положеннями програми майбутньої діяльності в разі його обрання Главою Республіки Крим.

Голосування здійснюється за кожною з представлених кандидатур згідно зі списком, внесеним президентом Російської Федерації.

Кандидат вважається обраним, якщо за нього проголосувала більшість від встановленої кількості депутатів Державної Ради Республіки Крим.

Якщо жоден кандидат не набрав необхідної кількості голосів депутатів Державної Ради Республіки Крим, проводиться повторне голосування за двома кандидатами, які набрали найбільшу кількість голосів.

За підсумками повторного голосування обраним вважається кандидат, який отримав під час голосування більшу кількість голосів депутатів Державної Ради Республіки Крим щодо кількості голосів, отриманих іншим кандидатом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34