У зв'язку з вірогідним ракетним влучанням у пасажирський літак «Малайзійських авіаліній» на сході України спеціалізована установа ООН - Міжнародна організація цивільної авіації (ICAO) має намір провести фундаментальне дослідження в галузі гарантування безпеки польотів.

Як заявив глава ICAO Раймон Бенжамен, трагедія малайзійського лайнера «викликала тривогу щодо повітряного сполучення цивільної авіації над зонами конфліктів».

Раніше представники кількох авіаційних організацій зібралися у штаб-квартирі ICAO в Монреалі, щоб обговорити нинішню кризову ситуацію, пише Deutsche Welle.

Участь у міжнародному дослідженні візьмуть експерти від урядів та промислових підприємств. Їм необхідно подати пропозиції щодо збору та поширення інформації у сфері гарантування безпеки польотів.

Крім того, експерти повинні детально вивчити уже наявні правила ООН щодо захисних систем літаків і перевірити, як ці документи краще інтегрувати в їхню національну правову систему. В лютому 2015 року ці питання знову будуть винесені на порядок денний конференції організацій, відповідальних за роботу цивільної авіації.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія) зазнав катастрофи в Донецькій області України.

На борту лайнера перебувало 298 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27