На зростання курсу долара вплинула не тільки заява про відставку прем'єр-міністра, але й проблеми з бюджетом.

Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив директор економічних програм центру Разумкова Василь Юрчишин.

«Зіграв свою роль політичний чинник у зростанні курсу долара. Тепер потрібно подивитися, як ситуація розвиватиметься далі. У четвер буде засідання ВР, на якому розглянуть питання відставки прем'єр-міністра. Якщо це політичний тимчасовий чинник і Рада ухвалить відповідні закони, то можна чекати, що курс повернеться до рівня минулого тижня. Але я не впевнений, що головним є тільки політичний чинник», - сказав він.

За словами експерта, до рішень парламенту в четвер можна робити лише припущення, з чим пов'язана динаміка зростання курсу долара.

«Хвилювання навколо долара може бути обумовлено тим, що дефіцит бюджету і розриви, пов'язані з фінансуванням «Нафтогазу» не такі оптимістичні, як кілька місяців тому. Тобто вплинула не суто відставка Яценюка, а й проблеми з бюджетом. Питання, пов'язані з казною, безпосередньо позначаються на валютній сфері. Економічні агенти починають шукати надійні ресурси. Ситуація, пов'язана зі збільшенням напруженості навколо бюджету, - це також немаловажний чинник», - зазначив директор економічних програм центру Разумкова.

Як повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів повторно вніс до Верховної Ради проекти законів про зміни до бюджету на 2014 рік, Податкового кодексу України, а також щодо експлуатації та модернізації газотранспортної системи України.

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про те, що подає у відставку.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом