Триває передислокація підрозділів Збройних сил РФ біля російсько-українського кордону, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

Так, на околиці населеного пункту Поділ-Гора за 7 км від кордону з Сумською областю розташований табір військовослужбовців РФ, в якому є близько 20 КамАЗів.

У понеділок, 28 липня, із залізничної станції «Уразово» біля кордонів Харківської області, ймовірно, в напрямку м. Ростова-на-Дону відвантажено 6 БТРів.

На аеродромі м. Валуйки Бєлгородської області за 18 км від кордону, навпроти відділу прикордонної служби «Тополі» Харківського загону виявлено базування 29 вертольотів КА-52 і двох надзвукових літаків.

У районі н. п. Донецьк і Кам’янськ-Шахтинський Ростовської області, приблизно 8 км від кордону, напроти пункту пропуску «Ізварине», зафіксовано формування колони військової техніки ЗС РФ - 16 КамАЗів з тентованим покриттям, яка спрямована у бік території України.

На трасі М-04 «Дон» біля Луганської області виявлено переміщення тягачів з 10 танків «Т-64» та 3 автомобілі «Урал», один з яких паливозаправник.

Також значне угруповання російських військ створено навпроти ділянки Луганського прикордонного загону.

На напрямку Шрамко (РФ) - Ульяновське за 25 м від кордону розташовані позиції підрозділи ЗС РФ - 8 БМД.

На напрямку Селезнево (РФ) - Василівка за 50 м від кордону розташовані невеликі групи військовослужбовців ЗС РФ і по 2-3 одиниці бронетехніки.

В районі н. п. Новомиколаївка Ростовської області зафіксовано до 20 одиниць бронетехніки: БМП, БМД, БТР.

Крім того, поблизу Селезнева Ростовської області зосереджено до 10 одиниць бронетехніки та автомобілі «КамАЗ».

У районі н. п. Катеринівка Ростовської області зафіксовано значне скупчення бронетехніки і до 40 одиниць РСЗВ «Град».

За наявною інформацією в н. п. Анастасіївка Ростовської області розгорнуто пункт управління, а також спостерігається велике скупчення підрозділів ЗС РФ: БМП, БТР, БМД, танки, артилерійські системи, РСЗВ «Град».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

60